Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш має намір зустрітися з Зеленським в ООН

17 вересня 04:12

Чеський прем'єр-міністр хоче провести переговори з президентом України на полях ООН

 

Андрій Бабіш, чеський прем'єр, який утримався на своїй посаді, незважаючи на бурхливі протести і навіть розслідування на предмет шахрайства, хоче зустрітися з українським президентом.

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив про намір провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським на полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.
"Під час мого візиту 22-28 вересня в Нью-Йорк на засідання ГА ООН, я планую зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським", - повідомив він.
Нагадаємо, раніше посольство України в Празі зажадало вибачень від чеського видання Český rozhlas через матеріал про президента України Володимира Зеленського під назвою Єврей на чолі українських фашистів.
В результаті редакція вибачилася за публікацію, але змінила тільки її заголовок.

Нагадаємо, в червні 2019 року парламент не зміг відправити главу чеського уряду у відставку. Наприкінці 2018 року в Чехії пройшли масові протести проти прем'єрства Андрія Бабіша.

Детальніше про конфлікт та його можливі наслідки читайте в матеріалі Костянтина Федоренко "Скандал в Богемії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".