Прем'єр Британії вказала Зеленському на важливість співпраці проти агресії РФ

24 квiтня 10:27

Мей запевнила новообраного президента, що Велика Британія підтримує демократичне майбутнє України.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей привітала новообраного президента України Володимира Зеленського з перемогою на виборах. Під час телефонної розмови вона вказала на важливість спільної роботи двох країн разом із міжнародним співтовариством для стримування агресії Росії, повідомляє прес-служба уряду Британії.

Вказується, що Мей запевнила Зеленського в тому, що Велика Британія підтримує його майбутнє президентство та демократичне майбутнє України, а також готова продовжувати й розширювати партнерство у низці сфер. Британський прем'єр підтвердила підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та прагнення продовжувати розширення співробітництва в області оборони й безпеки.

У прес-службі також повідомили, що Мей запросила Зеленського відвідати Велику Британію за першої можливості, сторони домовилися підтримувати тісний зв'язок.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. За підсумками обробки 100% протоколів, за Володимира Зеленського проголосували понад 73% виборців, за Петра Порошенка – майже 24,5%. Явка на виборах склала 62,8%, на виборчі дільниці прийшли майже 18,5 млн українців.

Нагадаємо, що президент Європейської Ради Дональд Туск обговорив з Володимиром Зеленським проведення саміту Україна – Євросоюз, запланованого на липень. Він запевнив новообраного президента в тому, що Європейський Союз незмінно підтримує Україну.