Правоохоронці затримали колишнього віце-мера Севастополя

11 вересня 18:45

Після анексії Криму чиновник ще рік залишався на своїй посаді.

 

Українські правоохоронці на підставі судового рішення затримали колишнього віце-мера Севастополя Олега Кизименка, який після анексії Криму до 2015 року залишався на своїй посаді. Про це у вівторок, 11 вересня, на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Кримські управління СБУ та прокуратури на підставі судового рішення затримали громадянина Кизименка, який після окупації оголосив себе "заместителем председателя Севастопольской городской государственной администрации", - написав генпрокурор.

За його словами, слідство вважає, що на цій посаді Кизименко сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв російській підривній діяльності проти України.

Кизименко був призначений заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації Володимира Яцуби наприкінці 2012 року. Після анексії Криму зберіг посаду до 2015 року.

Нагадаємо, що раніше прокуратура Одеської області спільно з управлінням Служби безпеки направили письмове повідомлення про підозру колишньому народному депутату України Ігорю Маркову у вчиненні низки злочинів проти основ національної безпеки та громадського порядку. Його, зокрема, підозрюють у публічних закликах до зміни меж території України.