Позов про незаконність депутатства В'ятровича розгляне Окружний адміністративний суд Києва

19 листопада 05:22

Раніше визнання В'ятровича депутатом намагалися оскаржити у Верховному суді

 

Позов про незаконність визнання Центральною виборчою комісією депутатом Володимира В'ятровича розгляне вже третя інстанція: Окружний адміністративний суд Києва. Аргументація полягає в тому, що ЦВК здійснила ці дії поза межами виборчого процесу.

Справу щодо незаконності визнання колишнього голови Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича народним депутатом передали з Касаційного адміністративного суду до Окружного адміністративного суду Києва. Про це повідомила представник пресслужби Верховного суду Галина Гаєвська.

"Справу про визнання протиправними дії Центральної виборчої комісії, (яка визнала обраним та зареєструвала народного депутата В'ятровича - ред.) передали до розгляду до Окружного адміністративного суду Києва", - сказала Гаєвська.

За її словами, справу передали, оскільки дані дії вчинені ЦВК поза виборчим процесом.

Володимир В'ятрович, якого ЦВК зареєструвала депутатом Верховної Ради замість Ірини Луценко, прокоментував на своїй сторінці у Facebook недопуск його до присяги, яка повинна була відбутися 15 листопада. Але не відбулася, оскільки, за словами спікера Разумкова, з ЦВК не надійшли документи.

"Ще більше зусиль "Слуг народу" проти В'ятровича. Тепер мене не хочуть допустити в парламент через суд. От тобі і сила "Слуг": монобільшість, 240 з гаком депутатів, закони одним махом... Чекайте, скоро буду! Українізація - це не страшно", - пише В'ятрович.

Як відомо, прославлений позовом проти Зеленського за день до виборів Андрій Хілько подав позов до Верховного Суду, вимагаючи скасувати реєстрацію В'ятровича депутатом, яка відбулася 14 листопада.

Раніше, 12 листопада Верховна Рада своєю постановою достроково припинила повноваження народного депутата Ірини Луценко з фракції "ЄС" у зв'язку з особистою заявою про складення нею депутатських повноважень. Після цього ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи від партії "ЄС" Наталії Бойко у зв'язку з поданням до ЦВК її заяви про відмову. Наступним за списком ЄС йде Володимир В'ятрович.

Наталія Бойко пояснила, чому поступилася мандатом В'ятровичу - у неї великі задуми в професійному плані: вона впродовж 10 останніх років активно працює в енергетичній сфері. Зараз вона є членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України" і вважає, що може принесли серйозну користь на цьому місці.