Посольство США відзначило прогрес за перший рік президентства Зеленського

20 травня 11:10

Рік тому Зеленський прийняв присягу президента України.

 

Американське посольство в Україні привітало президента Володимира Зеленського та його адміністрацію з першою річницею перебування у влади. Посольство США відзначило, що високо цінує прогрес, досягнутий Зеленським за цей період.

"Коли його обрали президентом, США щиро вітали його відданість справі впровадження реформ, необхідних для переходу України в нову еру, відзначену стабільністю, процвітанням, демократією і подальшою інтеграцією в Європу. Ми високо цінуємо прогрес, досягнутий в цьому році. Понад 130 українців, несправедливо затриманих Росією і її ставлениками, повернулися до своїх родин. Уряд завершив процес анбандлінгу в секторі природного газу, що є важливим кроком у зміцненні енергетичної безпеки України. Просунулися вперед зусилля щодо децентралізації для розширення можливостей місцевих громад. Україна здійснила багато реформ, необхідних для нової програми МВФ", - йдеться в заяві, опублікованій на сторінці посольства США в Україні в середу.

Також американські дипломати закликав депутатів Верховної Ради, місцевих і регіональних чиновників протистояти спробам певних корисливих кіл уповільнити прогрес.

"Сполучені Штати підтримують роботу над завданнями, які ще залишаються, виконання яких ускладнюється безперервної незаконною агресією Росії на українській території та пандемією COVID-19. Президент Зеленський та його команда просуваються вперед в питаннях усунення олігархічної системи в Україні, зміцнення верховенства права та забезпечення незалежності та доброчесності антикорупційних та правоохоронних установ, і ми будемо продовжувати працювати з владою країни для досягнення її цілей, і ми закликаємо народних депутатів, місцевих і регіональних чиновників протистояти спробам певних корисливих кіл уповільнити прогрес", - додали американські дипломати.

У посольстві підкреслили, що США твердо стоять на боці народу України в підтримку демократичної та успішної країни.

Читайте також: Траса М-05 Київ - Одеса ремонтується в Черкаській області - Голик

Нагадаємо, що рівно рік тому Зеленський прийняв присягу президента України. З цієї нагоди він дає пресконференцію, трансляцію якої веде ZN.UA.