Посольство США відреагувало на підпал будинку Гонтаревої

17 вересня 14:14

Американські дипломати сподіваються на якісну роботу правоохоронних органів України у розслідуванні підпалу.

 

Посольство США в Києві розраховує на проведення термінового розслідування підпалу будинку колишньої глави Національного банку України Валерії Гонтаревої. Американські дипломати розраховують також на залучення до відповідальності всіх винних, у тому числі замовників.

"Ми долучаэмось до президента Зеленського та інших українських посадовців, закликаючи до термінового і ретельного розслідування підпалу будинку колишньої глави НБУ Гонтаревої. Ми... сподіваємося, що відповідальні органи притягнуть до відповідальності не лише винних у нападі на Гонтареву і погрозах їй, але й тих, хто замовив такі напади", - йдеться в повідомленні посольства у Facebook.

Читайте також: Брутальний злочин: в Офісі президента і МВС відреагували на підпал будинку Гонтаревої

Колишня глава Національного банку України Валерія Гонтарева у вівторок повідомила, що в ніч на 17 вересня невідомі спалили її будинок к селі Гореничі під Києвом. За її словами зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан. В свою чергу в ДСНС зазначили, що будинок вигорів практично повністю, тому що осередків пожежі було декілька.

В Офісі президента України Володимира Зеленського заявили, що підпал заміського будинку Гонтаревої - брутальний злочин, розслідування якого має стати пріоритетом в роботі правоохоронних органів.