Посол ЄС закликав невідкладно призначити нових членів ЦВК

30 листопада 12:59

Мінгареллі вже неодноразово говорив про необхідність призначити нових членів Центральної виборчої комісії.

 

Призначення нових членів Центральної виборчої комісії не можна відкладати, вважає глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

"Я майже щотижня протягом року повторював, що необхідно, щоб затвердили 13 нових членів виборчої комісії на своїх посадах. І я сподіваюся, що політичне керівництво країни зрозуміє, що ці 13 нових членів Центральної виборчої комісії повинні бути призначені без затримок", - сказав Мінгареллі на конференції "Свобода вираження поглядів та виборчий процес в Україні" в Києві.

Крім того він зазначив, що ЄС буде стежити за прийняттям проекту виборчого кодексу.

"Оскільки в суспільстві вже є певні перемоги, зараз важливо, щоб у другому читанні законопроект відобразив ці перемоги. І щоб Верховна Рада дійсно посприяла ухваленню нового кодексу, виборчої системи", - сказав дипломат.

Читайте також: Парубій запропонував розглянути питання про новий склад ЦВК у грудні

Раніше заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко повідомив, що президент України Петро Порошенко має намір внести оновлений список кандидатів до складу Центральної виборчої комісії з 13 чоловік.

Детальніше про оновлення ЦВК читайте у матеріалі Ольги Айвазовської "ЦВК: contra spem spero" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".