Посли країн G7 закликали Київ врахувати вимогу МВФ до закону про антикорупційний суд

06 червня 16:19

Світові держави згодні з вимогою МВФ про вирішальну роль Ради міжнародних експертів при доборі суддів.

 

Посли країн Великої сімки (G7) закликали депутатів Верховної Ради проголосувати за закон про створення незалежного Антикорупційного суду в Україні, якому довірятимуть громадяни, йдеться в заяві, розміщеній у твіттері канадського головування в G7.

Посли підкреслили, що експерти повинні відігравати центральну роль у відборі кваліфікованих суддів.

"Ми підтримуємо позицію МВФ у цьому питанні і щодо відповідності інших ключових положень закону умовами МВФ", - додали посли країн G7.

Нагадаємо про те, що Верховна Рада почала розглядає законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" у другому читанні 23 травня.

Голосування заплановане на четвер, 7 червня. Однак українська влада не змогла узгодити з МВФ правку про право вето Ради міжнародних експертів на кандидатури суддів Вищого антикорупційного суду.

5 червня США рекомендували українській владі врахувати вимогу МВФ про те, що роль Ради міжнародних експертів при доборі суддів антикорупційного суду повинна бути вирішальною.

Детальніше про процес створення антикорупційного суду читайте в матеріалі Ярослава Юрчишина "100 правок на годину і одна "на потім" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".