Портнов подав у ДБР третю заяву на Порошенка

24 травня 16:49

За словами Андрія Портнова, йдеться "про відмивання коштів, легалізацію незаконних доходів та несплату податків".

 

Колишній заступник голови адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов зареєстрував у Держбюро розслідувань заяву про можливе відмивання коштів та несплату податків колишнім президентом Петром Порошенком. Про це Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву про відмивання коштів, легалізацію незаконних доходів та несплату податків колишнім президентом Порошенком, який у складі організованої злочинної групи заволодів телеканалом "Прямий", оформивши його на офшорну компанію, яка фіктивно належала колишньому члену Партії регіонів Макеєнку", - написав Портнов.

Він також заявив, що сьогодні ДБР зареєструвало нове кримінальне провадження та розпочало розслідування за фактом "легалізації Порошенком злочинних доходів під час офшорних маніпуляцій на суму 300 млн доларів США за угодою продажу заводу "Кузні на Рибальському".

Як повідомлялося, 21 травня ДБР за заявою Портнова, який повернувся в Україну, зареєструвало кримінальне провадження стосовно Порошенка. У своїй заяві Портнов стверджує, що президент нібито навмисне відправив українську корабельну групу до Керченської протоки, щоб "спровокувати" росіян, звинуватити РФ у відкритій агресії і скористатися захопленням кораблів та моряків для оголошення воєнного стану, скасування виборів й захоплення влади. На думку Портнова, в діях Порошенка вбачаються ознаки державної зради.

У ДБР нагадали, що зобов'язані вносити до ЄРДР відомості за всіма поданими заявами, підкресливши, що у згаданій справі у Порошенка немає процесуального статусу.

Пізніше стало відомо, що Портнов подав у ДБР другу заяву про злочин, до якого нібито причетний Порошенко. У заяві викладена інформація про підприємство "Кузня на Рибальському", яке, зокрема, виробляє бронекатери для Збройних сил України.