Порошенко звільнив Березенка з посади радника і виключив Ковальчука з Нацради реформ

17 травня 21:43

В останні дні на посаді президент підписує укази про звільнення своєї команди.

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення заступника глави фракції "Блоку Петра Порошенко" Сергія Березенка з посади свого позаштатного радника. Глава держави також звільнив колишнього заступника глави Адміністрації президента Віталія Ковальчука від виконання низки обов'язків. Відповідні укази Порошенко підписав у п'ятницю, 17 травня.

Зокрема, Порошенко виключив Ковальчука зі складу членів Національної ради реформ та наглядової ради Національної академії державного університету управління при президентові України, а також звільнив його від виконання обов'язків голови цієї наглядової ради.

Ковальчук також звільнений від виконання обов'язків співголови організаційного комітету з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності.

Нагадаємо, що 17 травня подали у відставку перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук, міністр закордонних справ Павло Клімкін, глава Адміністрації президента Ігор Райнин, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, перший заступник голови СБУ Павло Демчина і радник президента Юрій Бірюков. Президент також прийняв відставку заступників глави АП Костянтина Єлісєєва й Олексія Філатова.