Порошенко знову поспілкувався по телефону з Меркель, Путіним і Олландом про "реалізацію мирного плану" на Донбасі

29 червня 18:13

Порошенко закликав Путіна посилити охорону кордону РФ і не припинити пропускати на територію України бойовиків і найманців, а також зброю та бронетехніку.

 

Вдень у неділю, 29 червня, президент України Петро Порошенко, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін в чотиристоронній телефонній розмові обговорили реалізацію мирного плану на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

"Під час розмови глава української держави поінформував співрозмовників про те, що Україна в повному обсязі виконує взяті на себе зобов'язання по реалізації мирного плану у відповідності з рішенням Європейської Ради і дотримується в односторонньому порядку режиму припинення вогню, яку було проголошено до 22:00 30 червня. Також президент України висловив стурбованість ситуацією і зазначив, що протягом останніх діб були зафіксовані чергові факти порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Петро Порошенко зазначив, що дотримання режиму незастосування сили повинно відбуватися усіма сторонами.

Президент України закликав дотримуватися умови мирного плану, припинити напади на українські військові підрозділи і блокпости, звільнити всіх без винятку заручників.

Україна продовжує наполягати на повернення під контроль Державної прикордонної служби всіх пунктів пропуску. Президент України також закликав президента Росії посилити режим державного кордону з боку РФ, щоб припинити проникнення на територію України бойовиків і найманців і поставку для них зброї і бронетехніки.

За результатами бесіди президент дав доручення голові Госупогранслужбы України терміново провести консультації з Федеральною прикордонною службою Росії для забезпечення механізму ефективного контролю над українсько-російським кордоном.

Сторони домовилися провести телефонну розмову в даному форматі 30 червня. Крім того, була досягнута домовленість про необхідність подальшої роботи Тристоронньої контактної групи найближчим часом". !zn

Читайте також:

Бойовики обстріляли Слов'янськ з артилерії, загинули 8 мирних жителів

Майдан звернувся до Порошенка з вимогою припинити перемир'я

На Луганщині збитий ще один російський безпілотник-шпигун