Порошенко зберіг лідируючу позицію в антирейтингу кандидатів у президенти

27 серпня 16:54

Останню позицію президентського антирейтингу посів лідер "Аграрної партії України" Віталій Скоцик.

 

Половина опитаних українців не хоче голосувати за ПорошенкаГлава Української держави Петро Порошенко продовжує лідирувати в президентському антирейтингу. Згідно з результатами соціологічного опитування компанії Seetarget, на майбутніх президентських виборах за Порошенка не проголосували б 50,2% опитаних українців. Крім того в трійку лідерів антирейтингу потрапили колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (31,6%) і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (23,9%).

За лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка не проголосували б 20,5% респондентів, а за главу "Опозиційного блоку" Юрія Бойка – 18,6%.

Разом з тим 17,5% опитаних українців не готові віддати свої голоси на президентських виборах за лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока. За лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича не хочуть голосувати 17,2% респондентів.

За лідера партії "Справедливість" Валентина Наливайченка не віддадуть свій голос 6% опитаних українців. У той же час за голову партії "Самопоміч" Андрія Садового не хочуть голосувати на президентських виборах 5,5% респондентів.

Крім того, за лідера партії "Національний корпус" Андрія Білицького не готові голосувати на виборах 5,4% опитаних, а за главу партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка – 5,2%.

Завершує президентський антирейтинг лідер "Аграрної партії України" Віталій Скоцик, за якого не хочуть голосувати 4% опитаних українців.

Разом з тим 7,3% респондентів не голосували б за кандидата, якого не було у запропонованому їм списку, а 18,8% опитаних не змогли відповісти на запитання.

Опитування було проведено методом особистого інтерв'ю (face-to-face) з 26 липня по 17 серпня 2018 року в 24 областях України і Києві (за винятком окупованих територій АР Крим, Донецької і Луганської областей). Було опитано 2 627 респондентів з 63 міст і 105 сільських населених пунктів. Похибка вибірки становить 1,92%.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", ні в якому разі не проголосували б за чинного президента Петра Порошенка 50,4% опитаних, за Тимошенко - 28,9%, а за Ляшка - 26,8%.