Порошенко затвердив план спільних з НАТО навчань в 2016 році

26 грудня 17:44

На 2016 рік заплановані навчання "Кленова арка", "Сі Бриз" та "Репід Трайдент".

 

Президент Петро Порошенко затвердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних сил України на 2016 рік.

Згідно з указом президента, на територію України для участі у військових навчаннях будуть допущені підрозділи збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" з відповідним озброєнням і військовою технікою.

"Проведення навчань підвищить ефективність виконання національних програм щодо підготовки ЗСУ до виконання покладених на них завдань з оборони держави та реалізації міжнародних зобов'язань України, зокрема щодо участі в міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки", - зазначається в указі.

№ 926-VІII "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2016 році для участі у багатонаціональних навчаннях", який народні депутати прийняли 25 грудня.

Читайте також: У Міноборони показали навчання з використанням авіації, мотопіхоти і артилерії

Згідно з документом, у 2016 році підрозділи інших держав на території України братимуть участь у навчаннях "Кленова арка - 2016", українсько-американському навчанні "Сі Бриз - 2016", українсько- американському навчанні "Репід Трайдент - 2016".