Порошенко запровадив санкції проти осіб і компаній, причетних до російської агресії проти України

18 травня 00:39

Указ набирає чинності в день його опублікування.

 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про персональні санкції стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 травня 2018 "Про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в указі №126/2018 від 14 травня опублікованому на сайті глави держави в ніч на п'ятницю, 18 травня.

Як повідомлялося, 2 травня РНБО запровадила санкції проти юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення.

До санкційного списку потрапили особи, причетні до збройної агресії проти України, організації так званих "виборів президента РФ" в окупованому Криму, незаконного утримання українських громадян на території РФ і кібератак, а також депутати Державної Думи та члени Ради Федерації РФ.

Нагадаємо, що 6 квітня США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників , а також 12 державних та приватних компаній. У той же день Петро Порошенко повідомив про те, що Україна синхронізує санкції зі Сполученими Штатами Америки.