Порошенко запросив екс-прем'єра Австралії Ебботта до Міжнародної ради реформ

17 вересня 14:00

Ебботт зможе відвідати Україну в будь-який зручний час. Порошенко запропонував йому взяти участь в українських реформах.

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з екс-прем'єром Австралії Тоні Эбботтом.

"Президент запросив Тоні Ебботта приєднатися до Консультативному міжнародного раді реформ і відвідати Україну в зручний для нього час", - йдеться в повідомленні президентської прес-служби.

Ебботт пішов з поста глави уряду Австралії, після того як програв Малькольму Тернбуллу на позачерговому голосуванні за посаду лідера Ліберальної партії. Оголошуючи про свою відставку, Ебботт заявив, що вина в його передчасній відставці багато в чому лежить на зраді його колег і пресі. Зокрема, два ключових членів уряду Австралії зажадали відставки прем'єр-міністра Тоні Ебботта, заявивши про невдоволення її економічною політикою.

13 лютого 2015 року президент України Петро Порошенко своїм указом заснував Міжнародну раду реформ, головою якої призначив екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Серед інших, пропозиції стати його членами отримали ряд відомих іноземних політиків: Карл Більдт, Елмар Брок, Мікулаш Дзурінда, Андрюс Кубілюс, Андерс Ослунд, Яцек Саріуш-Вольський і Джон Маккейн.