Порошенко запропонував змінити назву Грузії на Сакартвело

25 червня 01:26

Порошенко закликав українців "не кидати в біді грузинських братів".

 

Експрезидент України Петро Порошенко запропонував українській владі перейменувати Грузію в Сакартвело, так як Тбілісі змінив раніше написання Kiev на Kyiv і тепер на табло в аеропортах і на вокзалах відображається саме такий варіант назви української столиці. Про це Порошенко повідомив в Facebook у понеділок, 24 червня.

"На мою думку, МЗС України має почати переговори про зміну офіційної назви Грузії на Сакартвело. Дуже важливо допомогти тим, хто так само, як і ми, багато років бореться з російською агресією. Підтримати Сакартвело - значить підтримати Україну!".

Порошенко також закликав українців "не кидати в біді грузинських братів", а Кабмін країни – надати знижку для туристів на напрями Україна–Грузія–Україна.

"Росія завдала нового удару. По туристичному сектору, закривши авіасполучення. Звичайно, я закликаю українців відпочивати в Україні, але тим, хто планує відпочивати за кордоном або в окупованому Криму, рекомендую переорієнтуватися на Грузію", – заявив політик.

Нагадаємо, Протести в Тбілісі почалися увечері 20 червня під час засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я в будівлі грузинського парламенту. Депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов зайняв крісло спікера і почав виступ російською мовою. Опозиційні депутати заблокували проведення засідання, а біля будівлі парламенту почали збиратися обурені громадяни. Під час штурму будівлі парламенту постраждали 280 осіб, в тому числі 70 поліцейських і 31 журналіст.