Порошенко запропонував Наливайченко очолити Службу зовнішньої розвідки - ЗМІ

15 червня 21:59

За словами президента, Наливайченко підтвердив, що йде з поста в СБУ.

 

Президент Порошенко на засіданні фракції БПП підтвердив, що хоче звільнити Валентина Наливайченка з посади голови СБУ, і попросив фракцію підтримати його рішення. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

За даними джерела, Порошенко розповів, що Наливайченко запропонував посаду глави Служби зовнішньої розвідки. У той же час, за словами Порошенка, в суботу Наливайченко підтвердив, що йде з поста в СБУ.

"Депутати від "УДАРУ" запропонували заслухати Наливайченко на фракції, на що Порошенко зазначив, що ніхто не заважає депутатам зустрічатися з Наливайченком, коли їм цього захочеться", - розповіло джерело.

Читайте також: "Гради" і САУ бойовиків в Донбасі зникли з місць зберігання – ОБСЄ

Напередодні в ЗМІ спалахнув скандал після того, як Наливайченко звинуватив одного з колишніх замгенпрокуроров у володінні "БРСМ-Нафта" через офшори. Після цього ГПУ Наливайченка викликала на допит в той день, коли він повинен був летіти до США для подання доказів російської агресії в Україні. В Адміністрації президента Наливайченко також заборонили залишати територію України.

Після цього Наливайченко заявив, що хтось намагається приховати ці докази і через повістку до Генпрокуратури "закрити рот" СБУ.

Адвокат Наливайченко Маркіян Галабала 15 червня заявив, що шефа СБУ допитали в Генпрокуратурі, але тиску на нього, за словами адвоката, не надавали.

Сегодгня, 15 червня, Нардеп Ляшко повідомив, що завтра президент України Порошенко внесе до Верховної Ради подання про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.