Порошенко закликав Захід до нових санкцій проти РФ після псевдовиборів в Донбасі

07 листопада 12:05

На думку президента, натяки на ослаблення тиску тільки провокують РФ до нових дій.

 

Президент України Петро Порошенко очікує, що західні партнери чітко продемонструють своє негативне ставлення до організації і проведення Кремлем 11 листопада псевдовиборів в окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей шляхом введення нових санкцій проти Російської Федерації.

"Очікую, що так звані фейкові вибори, які РФ прийняла рішення проводити 11 листопада, запустять введення нових санкцій і покажуть, що терпіння Заходу теж не безмежне. Тепер час говорити не про ослаблення санкцій проти Росії, а про їх посилення", - заявив Порошенко на міжнародній конференції високого рівня "Уроки гібридного десятиліття: що необхідно знати для успішного просування вперед" в середу в Києві.

Глава держави вважає, що ніякого компромісу щодо російської агресії, особливо в питанні санкцій, до повного відновлення територіальної цілісності України, бути не може.

"Будь-які натяки на ослаблення тиску провокують Росію на ігнорування мирного процесу на Донбасі, включаючи відтермінування розгортання повноцінної миротворчої місії ООН..., як і на нові репресії в Криму, більш того – розпалюють агресивні апетити Кремля", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, 6 листопада під час засідання ТКГ в Мінську Росія офіційно заявила про намір визнати результати організованих ними ж "виборів" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Читайте також: У США готують пакети "драконівських" і "пекельних" санкцій проти Росії

Раніше стало відомо, що "вибори" нового ватажка "ДНР" призначено на 11 листопада. Тимчасово виконуючим обов'язки 7 вересня призначили так званого "голову народної ради ДНР" Дениса Пушиліна. Цього ж дня "народна рада ЛНР" також призначила вибори "депутатів парламенту" й ватажка псевдореспубліки на 11 листопада.

Світова спільнота, як і Україна, вважаэ проведення "виборів" в ОРДЛО нелегітимним. Так дев'ять країн Євросоюзу закликали владу Російської Федерації відмовитися від проведення фальшивих і незаконних "виборів" на окупованих територіях.

У також США заявили, що проведення "виборів" на окупованій території грубо суперечить зобов'язанням Росії в рамках Мінських домовленостей.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків.