Порошенка зацікавив "план Медведчука", згідно з яким Ахметов і Бойко мають очолити ОРДЛО - джерело

12 березня 09:30

За нашими данними, президент провів попередні переговори з обома, і обидва нібито погодилися.

 

Президент РФ Володимир Путін підтвердив готовність замінити ватажків бойовиків Захарченка й Плотницького менш одіозними персонажами, а Порошенко зацікавився створенням в ОРДЛО адміністрацій, які очолили б фігури, що влаштовують і Київ, і Москву.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Рахманін з посиланням на джерела.

"Путін, за нашими даними, підтвердив готовність замінити Захарченка й Плотницького менш одіозними персонажами. Порошенко, як нам стало відомо, зацікавився "планом Медведчука", що передбачає створення в ОРДЛО адміністрацій, які очолили б фігури, що влаштовують і Київ, і Москву. Сам же Віктор Володимирович, зважаючи на все, підказав Петру Олексійовичу кандидатів - Ріната Ахметова і Юрія Бойка. Кажуть, кандидатури президентові сподобалися", - йдеться у статті.

"За нашими даними, він провів попередні переговори з обома, і обидва нібито погодилися. Повірити в це (особливо стосовно Ахметова) непросто, але джерело DT.UA наполягає на достовірності цієї інформації. Путіна з цією пропозицією ознайомили, однак згоди ще не отримали", - пише Рахманін.

Читайте також: Пушилін визнав неможливість проведення виборів в ОРДЛО в лютому-квітні

За його словами, у доборі кандидатур Київ пішов шляхом, уторованим на початку 2014 р.: олігархів - на проблемні "царства", в той час коли в Москві ж зважують трохи інші чинники.

"Наприклад, до Ріната Ахметова великої довіри Путін не відчуває. Її підточила як ахметовська позиція "ні нашим, ні вашим", так і позитивні відгуки Вікторії Нуланд про українського олігарха під час літнього візиту держсекретаря Керрі в Сочі. До Бойка у Кремлі довіра є. Але чи знімати Бойка на лідерському безриб'ї з "Опозиційного блоку"? Чи ризикувати долею керівника поки що єдиної проросійської сили в українському парламенті? Чи створити йому в Луганську трамплін для "стрибка на Київ"? Чого це коштуватиме Кремлю?", - йдеться у статті.

Нагадаємо, як раніше писав Рахманін у своїй статті "Зміна курсу?", вибори в ОРДЛО і визнання їх Києвом розглядаються як головний інструмент "достойного виходу Росії з війни на Донбасі", який дозволить Путіну одночасно і зберегти контроль над ОРДЛО, і ставити питання про зняття санкцій.

Детальніше про вибори в ОРДЛО читайте у статті Сергія Рахманіна "Ходіння по мінському полю" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".