Порошенко внесе до Ради законопроект про створення військового суду одночасно з антикорупційним

11 листопада 14:41

Президент повідомив про те, що також очікується прийняття нових законів про адвокатуру та про правову освіту.

 

Президент Петро Порошенко має намір внести до Верховної Ради одночасно з законопроектом про створення антикорупційного суду і законопроект про створення військового суду, про що він повідомив під час церемонії призначення суддів нового Верховного суду, повідоомляють "Українські новини".

"Хочу сказати, що одночасно з проектом щодо антикорупційного суду я планую внести проект закону про військовий суд", - сказав президент.

Він також нагадав про те, що очікує від парламентаріїв розроблення та внесення на його розгляд пропозицій щодо антикорупційного суду, на базі цих пропозицій він зареєструє законопроект.

Крім того, Порошенко повідомив про те, що очікується прийняття нових законів про адвокатуру та про правову освіту.

Нагадаємо, що 6 листопада, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила про те, що президент Петро Порошенко готовий через два тижні внести до парламенту свій варіант законопроекту про антикорупційний суд, якщо за цей час у Верховній Раді не буде створена робоча група для напрацювання консенсусного проекту такого закону.

У свою чергу голова "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін зазначив, що своїми пропозиціями створити в парламенті робочу групу для напрацювання закону Порошенко тільки затягує час і пробує перекласти відповідальність на народних обранців.

Водночас 19 жовтня народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук повідомила, що група народних депутатів-авторів законопроекту про антикорупційні суди в Україні (№6011), відкликали його з парламенту.

Детальніше про антикорупційні ініціативи президента читайте у статті Олександра Леменова "Антикорупційні суди "по-новому": рецепт Порошенка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".