Порошенко розраховує на проведення до 27 червня тристоронніх консультацій з ЄС і РФ щодо мирного плану

23 червня 15:11

До кінця тижня можуть пройти консультації у тристоронньому форматі щодо реалізації мирного плану Порошенка, якщо на це погодиться Росія.

 

Україна, Європейський Союз і Росія до 27 червня могли б провести тристоронні консультації на рівні експертів щодо ситуації на сході, зокрема, мирного плану її врегулювання. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Європейської Ради Херманом Ван Ромпеєм.

"Президент України зазначив, що вірить у те, що РФ підтримає мирний план не тільки на словах, але й на ділі. Порошенко також не виключив проведення тристоронніх консультацій: Україна-ЄС-Росія на рівні експертів до 27 червня", - повідомляє прес-служба президента в понеділок, 23 червня.

ТАКОЖ: Кремль у плані Порошенка побачив не запрошення до миру, а ультиматум "ополченцям"

Як відомо, Ромпей у свою чергу "високо оцінив" мирний план Порошенка, зазначивши, що його "підтримують не тільки країни-учасниці ЄС, але і весь світ".

Ромпей також "висловив стурбованість" ситуацією на сході України та поінформував Порошенка "про можливість введення додаткових санкцій щодо Росії у випадку, якщо не буде вжито всіх зусиль для встановлення миру".

ТАКОЖ: Україна введе план "Б", якщо Європа буде зволікати з санкціями проти РФ

Порошенко зі свого боку особливо підкреслив необхідність безумовного виконання таких елементів мирного плану, як створення 10-кілометрової буферної зони, звільнення заручників і встановлення контролю на українсько-російського кордону для припинення нелегального постачання зброї, техніки, найманців, наркотиків.

Як відомо, 27 червня відбудеться засідання Європейської Ради. На ньому планується підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. !zn

Читайте також:

Порошенко попросив Меркель допомогти у вирішенні конфлікту на південному сході Україні

Луценко розповів про план "Б" Порошенка: Бойовиків на Донбасі доведеться знищити

На виконання мирного плану Порошенка може піти два роки, - командир батальйону "Азов"