Порошенко розповів, про що говорив з Трампом у Брюсселі

12 липня 19:16

Сторони обговорили майбутню зустріч Трампа з Путіним у Гельсінкі, 16 липня.

 

Президент України Петро Порошенко обговорив з головою Білого дому Дональдом Трампом майбутню зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі, питання Північного потоку-2 і просування реформ в Україні. Про це він розповів журналістам за підсумками зустрічі в четвер, 12 липня.

"Ми насправді дуже ретельно обговорили і наступну зустріч Президента Трампа в Гельсінкі в понеділок, 16 липня. Були ретельно обговорені питання "Північного потоку-2", я дуже докладно поінформував президента Трампа", - констатував Порошенко, передає прес-служба українського президента.

Порошенко також додав, що розповів американському президентові про хід реформ в Україні, при цьому зазначивши, що частина питань, які обговорювалися під час цієї зустрічі, розкриватись не буде.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалося питання анексії Криму з Дональдом Трампом, Порошенко підкреслив, що позиція всіх членів сьогодні була відображена в заяві за підсумками саміту. "Чітко чорним по білому написано. Це заява, схвалена всіма членами на вищому рівні, в тому числі і за участю Президента Трампа. Абсолютно чітко зазначений статус Криму, невизнання незаконної анексії Криму", - сказав він.

Президент також нагадав, що така ж позиція закріплена і в резолюції Конгресу США, і в заявах Державного департаменту, і Білого дому. У той же час Порошенко розповів, що у Брюсселі провів 15 двосторонніх зустрічей.

Зазначимо, раніше Петро Порошенко заявив про те, що Київ не підтримуватиме загальноєвропейські проекти, в яких бере участь Російська Федерація – країна-агресор. Також український президент на саміті НАТО 12 липня заявив, що Україна планує досягти стандартів НАТО до 2020 року, з цією метою реалізується щорічна національна програма під егідою комісії Україна-НАТО.

Нагадаємо, 11 липня країни Альянсу схвалили декларацію, якою підтверджуються євроатлантичні прагнення України. При цьому НАТО поки не має наміру пропонувати Україні Програму розширених можливостей, однак продовжить надавати підтримку.