Порошенко призначив Артеменка членом НКРЗІ

07 травня 21:44

Два дні тому Артеменко звільнився з посади голови Нацради з питань телерадіо.

 

Екс-голову Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка указом президента Петра Порошенка призначено на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). Про це йдеться в указі президента від 7 травня.

"Відповідно до частини першої статті 20 закону України "Про телекомунікації" постановляю: призначити Артеменка Юрія Анатолійовича на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації", - сказано в документі.

Нагадаємо, 4 травня Порошенко звільнив Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Артеменко, якому залишалося всього два місяці працювати до закінчення терміну повноважень, причиною своєї відставки назвав втому і пропозицію іншої роботи. Замість нього Порошенко призначив головою Нацради свого піарника Володимира Горковенка.

У 2018 році Ольга Герасим'юк попросила про звільнення її від обов'язків заступника голови Нацради. Вона мотивувала своє рішення надмірною політизованістю регулятора, і заявила, що при такому рівні політизації діяльності будь-які колегіальні рішення в Нацраді стали неможливими.