Порошенко привіз до Брюселя докази порушення "мінських домовленостей" з боку РФ

16 грудня 20:49

Глава держави зробив це в контексті прийняття Європейським союзом рішення про продовження антиросійських санкцій.

 

Президент України Петро Порошенко привіз в Брюссель докази порушення "мінських домовленостей" з боку Російської Федерації. Глава держави зробив це в контексті прийняття Європейським союзом рішення про продовження антиросійських санкцій.

"На тлі важких переговорів між членами ЄС я привіз із собою велику кількість додаткових свідчень про те, що Росія постійно порушує Мінські угоди, вводить війська і озброєння на територію України. Я вважаю, що ми повинні розуміти, що обмежувальні заходи до Росії пов'язані безпосередньо з повним виконанням Мінських угод", - заявив президент на початку міні–саміту "Україна-ЄС" у Брюсселі 16 грудня.

У той же час Порошенко висловив надію, що Брюссель продовжить санкційний тиск на РФ.

"В наступні години ЄС прийме рішення про застосування санкцій до Росії, які будуть введені в кінці цього року. Я вважаю, що це дуже важливо, оскільки це єдиний інструмент, щоб мотивувати РФ повністю виконувати Мінські угоди", - сказав він.

Читайте також: Кличко відмовився від дебатів із Березою

Напередодні прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив, що в Європі в найближчі місяці можуть розглянути питання про необхідність збереження санкцій проти РФ.

"Я думаю, що цей пакет санкцій буде переглянутий. Це відбудеться не в найближчі години, а, швидше, в найближчі місяці", - сказав він в ефірі італійської радіостанції РТЛ.

15 грудня було оприлюднено спільну заяву Порошенко, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. У документі йшлося, що питання зміни прем'єра не стоїть на порядку денному.

16 грудня посол США Посол США в Україні Джеффрі Пайетт звернувся до керівництва України з закликом сфокусуватися на впровадженні реформ замість участі в політичній боротьбі. "Більше реформ, менше політики...", - написав американський дипломат у Twitter.