Порошенко пояснив своє бажання судитися з "1+1"

27 березня 01:30

Судовий позов проти телеканалу президент назвав захистом України від "зазіхань олігарха-втікача".

 

Президент України Петро Порошенко пояснив причини подання позову проти телеканалу "1+1" - це є "елементом захисту нашої країни від зазіхань олігарха-втікача", заявив він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Я ніколи не судився з журналістами і зараз не збираюся цього робити. Я подав позов проти каналу і це елемент захисту нашої країни від посягань олігарха, який сидить за кордоном і вважає, що буде управляти маріонетками в Україні", - підкреслив президент.

Порошенко висловив впевненість у тому, що суд визнає його правоту і "ні у кого більше не буде бажання використовувати засоби масової інформації для дестабілізації ситуації у нашій країні".

"Мною підписано відповідний договір і буде зареєстрований відповідний позов, і це буде зроблено для захисту інтересів нашої держави", - додав він.

25 березня голова фракції "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що президент України Петро Порошенко має намір подати до суду на телеканал "1+1" за "систематичну брехню". Український телеканал "1+1" у програмі "Українські сенсації" опублікував ряд матеріалів, які повідомляють про правопорушення і злочини, нібито скоєні Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко раніше виграв суд у BBC - Лондонський суд визнав однобоким матеріал BBC про обставини організації першої зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом. У матеріалі BBC, опублікованому 23 травня 2018 року, говориться, що представники президента України Петра Порошенка заплатили адвокату президента США Дональда Трампа Майкла Коена не менше 400 тисяч доларів за організацію зустрічі Трампа з Порошенком в Білому домі. В Адміністрації президента України назвали матеріал "відвертою брехнею". Пізніше Порошенко подав позов до високого суду Лондона про захист честі і гідності. При цьому редакція BBC відмовилася публікувати спростування на вимогу позивача.