Порошенко подякував США за рішення про надання Україні летальної зброї

16 сiчня 22:12

Український президент високо оцінив зовнішньополітичний курс Вашингтона.

 

Президент України публічно висловив подяку Сполученим Штатам Америки за військову допомогу та підтримку в протистоянні гібридній агресії Росії, повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі із послами іноземних держав та керівниками міжнародних організацій у вівторок, 16 січня, в Києві президент України заявив, що українці вдячні США заобрання принципу "мир через міць" у зовнішній політиці.

"Минулого року наші американські партнери підтвердили своє лідерство у протистоянні російськосу реваншизму", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна високо оцінила рішення про надання летального зброї, а також скоординовані кроки, спрямовані на розміщення міжнародного миротворчого контингенту ООН в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Порошенко відзначив важливість трансатлантичної єдності, підтримки України блоком НАТО, а також збереження санкцій проти РФ.

"Вони є найдієвішию та цивілізованою відповіддю агресивній Росії", - пояснив президент.

Як повідомлялося, 21 грудня Дональд Трамп санкціонував постачання до України партії снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів до них і супутнього обладнання на суму 41,5 млн доларів.

Незабаром телеканал ABC повідомив про плани Трампа схвалити продажіву партії протитанкових озброєнь Україні. План передбачає постачання в Україну 35 пускових установок і 210 протитанкових ракет. До партії можуть бути включені також протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте у статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".