Порошенко підписав закон, що запускає судову реформу

22 листопада 16:05

Раніше НАБУ закликало президента не підписувати закон №6232 у поточній редакції.

 

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України та інші законодавчі акти", повідомляє прес-служба глави держави.

Закон вводить нові правила судового процесу у цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни у правила кримінального процесу.

Наголошується, що законопроект розробила Рада з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів, закон покликаний привести українські правила судового процесу у відповідність до кращої європейської та міжнародної практики, відзначають в АП.

Заступник глави Адміністрації президента і координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов відзначив: "Зміни, які вводяться, повинні забезпечити ефективний, швидкий і зручний розгляд справ у суді. Нові правила судового процесу будуть сприяти більш дієвому захисту прав і свобод громадян та підприємців, які звертаються до суду".

3 жовтня Верховна Рада прийняла президентський закон про внесення змін до Господарського та Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Парламент прийняв цей законопроект у першому читанні 20 червня. Розглядати його в другому читанні почали 7 вересня, всього було подано 4834 поправки.

Раніше Національне антикорупційне бюро України закликало президента Петра Порошенко не підписувати даний законопроект. На думку відомства, прийняті зміни до КПК паралізують роботу органів досудового розслідування.