Порошенко підписав указ про підготовку до вступу України до НАТО

28 березня 20:43

У програмі перераховані пріоритети на 2018 рік і середньострокові завдання щодо впровадження стандартів НАТО до 2020 року.

 

Президент України Петро Порошенко в середу, 28 березня, підписав указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік".

Однією з головних цілей Стратегії є координація заходів з підготовки України до набуття членства в НАТО, повідомляє прес-служба глави держави.

Програма маэ забезпечити виконання пріоритетних завдань співробітництва України з Північноатлантичним Альянсом, а також рішень, прийнятих на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів 9 липня 2016 року у Варшаві.

Стратегічний документ визначає пріоритетні завдання на 2018 рік і середньострокові цілі з впровадження стандартів НАТО до 2020 року.

Стратегією визначено практичні заходи реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки та оборони країни у відповідності зі стандартами і рекомендаціями НАТО.

Програма спрямована на залучення та використання потенціалу та практичної та консультативно-дорадчої допомоги НАТО та держав-членів з метою підвищення обороноздатності України в умовах збройної агресії РФ.

Координацію роботи з її виконанню президент доручив Кабінету міністрів України.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив про плани України приєднатися до військово-політичного блоку НАТО протягом найближчих 10 років.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону "Про національну безпеку", який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО та Євросоюзі.

У розробці законопроекту брали участь експерти з НАТО, США та ЄС.

Прийнятий у 2017 році закон №6470 про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо зовнішньополітичного курсу України)також визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України– документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України до НАТО.