Порошенко обговорив з Юнкером підготовку інвестконференції щодо допомоги Україні

24 листопада 11:31

У Брюсселі проходить саміт Східного партнерства. Порошенко зустрічається з європейськими лідерами.

 

Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером підготовку європейської інвестиційної конференції щодо допомоги Україні, проведення якої заплановано в 2018 році.

Як повідомляє прес-служба українського президента, розмова відбулася під час Шостої зустрічі лідерів Європейської народної партії з питань "Східного партнерства".

Лідери обговорили стан реалізації порядку денного реформ в Україні, імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та шляхи оптимізації фінансової допомоги з боку ЄС і перспективи нового фінансового пакету.

"Сторони обговорили шляхи реалізації ініціативи глави Української держави щодо інтеграції України до спільного цифрового та енергетичного ринків ЄС", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на високопоставлени європейських чиновників, що Європейський Союз на саміті "Східного партнерства" у Брюсселі не буде піднімати тему "плану Маршалла" для України, замість цього він готовий запропонувати Україні та іншим партнерам доступ до Європейського зовнішнього інвестиційного плану.