Порошенко направив у ВСП технічний законопроект про створення антикорупційного суду

14 червня 16:02

Його прийняття дозволить розпочати процедуру створення установи.

 

Президент України Петро Порошенко направив до Вищої ради правосуддя законопроект "Про створення Вищого антикорупційного суду". Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави держави в четвер. Проект був направлений у ВСП після того, як вступив в силу закон "Про Вищий антикорупційний суд".

"Президент Петро Порошенко направив до Вищої ради правосуддя проект закону про створення Вищого антикорупційного суду згідно з процедурою, визначеною ч. 2 ст. 125 Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Законопроект є технічним і передбачає старт процедури створення антикоррупционного суду.

Зазначимо, що закон "Про Вищий антикорупційний суд" набув чинності сьогодні, 14 червня.

Нагадаємо, що президентський законопроект про антикорупцыйний суд у другому читанні та в цілому підтримали 315 народних депутатів. За закон проголосували більшість фракцій і депутатських груп за винятком "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії".

Згідно з текстом законопроекту в редакції другого читання, Вищому антикорупційного суду (ВАКС) будуть підслідні кримінальні провадження щодо корупційних злочинів, передбачених у примітці ст. 45(1) Кримінального кодексу України, ст. 206(2), 209, 366(1) КК.

Детальніше про законопроект читайте в матеріалі Анастасії Красносільської "Антикорупційний суд: за що проголосував парламент" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".