Порошенко нагадав про участь сталінського СРСР на боці гітлерівської Німеччини у війні

09 травня 12:04

Путінська Росія є правонаступницею сталінського СРСР і поставила світ на межу третьої світової війни.

 

Президент України Петро Порошенко під час прийняття військової присяги молодими воїнами 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних сил України в Києві привітав українців з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та нагадав про участь СРСР у розв'язуванні війни.

"Сталінський Радянський Союз протягом перших двох років Другої світової війни був союзником гітлерівської Німеччини. Війна, яку СРСР розв'язав проти Фінляндії, анексія та окупація Союзом Латвії, Литви та Естонії були таким же прикладом агресивних дій, які нацистський режим чинив в Європі ще до того, як направити зброю проти колишнього східного союзника", - сказав він.

Він наголосив, що "на жаль, не перевелися ще маніяки, готові поставити світ на межу вже третьої світової війни".

"Сьогодні вже путінська Росія знову стала на шлях грубого нехтування нормами міжнародного права, руйнації світового порядку, невизнання кордонів, заперечення існування цілих народів та агресії проти сусідніх держав", - наголосив президент.

Порошенко переконаний, "що спільними зусиллями ми і тепер переможемо, здолаємо агресора та забезпечимо мир".

Нагадаємо про те, що 9 травня в Україні відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Президент України Петро Порошенко закликав українських громадян, які вшановують пам'ять ветеранів та усіх загиблих під час Другої світової війни, не піддаватися на виверти пропаганди Кремля. Глава держави підкреслив, що РФ спекулює на почуттях людей і використовує символи Дня Перемоги як зброю у гібридній війні проти України.