Порошенко нагадав Нетаньягу про те, що Україна очікує від Ізраїля визнання Голодомору геноцидом

24 сiчня 18:46

Тема визнання Голодомору геноцидом українського народу кілька разів обговорювалася в парламенті Ізраїлю, але жодного рішення ухвалено не було.

 

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу.

Як повідомляє президентська прес-служба, сторони обговорили питання двостороннього порядку денного та шляхи подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем.

"Президент України привернув увагу співрозмовника до відзначення в Україні у 2018 році 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років та зазначив, що в Україні очікують визнання дружнім Ізраїлем цієї трагедії актом геноциду українського народу", - йдеться в повідомленні президентської прес-служби.

З огляду на відзначення 27 січня в Україні та усьому світі Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, Порошенко висловив солідарність з вшануванням пам'яті жертв цієї жахливої трагедії.

У серпні 2017 року міністр з питань охорони навколишнього середовища держави Ізраїль, міністр у справах Єрусалима та спадщини Зеев Елькін назвав малоймовірним ухвалення кнесетом рішення про визнання голодомору геноцидом українського народу.

"В Ізраїлі ця тема обговорювалася кілька разів у парламенті, але жодного разу не було прийняте якесь декларативне рішення, хоча практично в усіх західних парламентах приймали декларативні рішення із цього приводу. Ізраїльський парламент вважає, що питання минулого мають вирішуватися не політиками, а професіоналами, як частина професійного дискурсу", - сказав Елькін.