Порошенко і президент Європейської народної партії домовились протидіяти втручанню РФ у вибори

08 листопада 10:47

Петро Порошенко і Джозеф Доль скоординували підходи до посилення політичного та санкційного тиску на Росію.

 

Президент України Петро Порошенко у Гельсінкі зустрівся з президентом Європейської народної партії (ЄНП) Джозефом Долем. У контексті наближення виборів в Україні та Євросоюзі у 2019 році вони домовились спільно протидіяти російському втручанню у виборчі процеси, повідомляє прес-служба очільника України.

Повідомляється також, що Порошенко подякував керівництву ЄНП за запрошення взяти участь у Конгресі та виступити на розширеному саміті партії для ознайомлення із ситуацією в Україні.

Своєю чергою Доль підтвердив незмінну підтримку України на шляху зближення з ЄС, впровадження реформ та відсічі агресії Росії.

Зазначається, що президенти також скоординували підходи до посилення політичного та санкційного тиску на РФ у зв'язку із запланованим проведенням незаконних виборів в ОРДЛО, "повзучою анексією" Чорного та Азовського морів, а також масовими порушеннями прав людини Росією в Донбасі та Криму.

Раніше президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна має шукати шляхи співробітництва з іншими державами для координації зусиль щодо запобігання втручання у виборчий процес, зокрема з боку Росії. Він також доручив Раді національної безпеки і оборони провести окреме засідання з протидії втручання у вибори.

Своєю чергою радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон заявив про те, що Сполучені Штати готові співпрацювати з урядом України в питанні недопущення втручання Росії в українські вибори.