Порошенко і Обама зустрінуться на саміті НАТО

11 серпня 19:51

Порошенко висловив надію, що цей Акт про допомогу для України в питаннях безпеки буде підтриманий конгресменами і сенаторами, а також підписаний президентом США найближчим часом.

 

Президенти України і США Петро Порошенко і Барак Обама у ході телефонної розмови в понеділок домовилися про двосторонній зустрічі на саміті НАТО, який пройде в Ньюпорті, Уельс, Великобританія 4-5 вересня.

Як повідомила прес-сдужба президента України, Обама висловив підтримку діям Президента України, зокрема, ініціативи Петра Порошенка з міжнародної гуманітарної місії для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста за участю ЄС, Росії, Німеччини та інших партнерів, і підтвердив намір США взяти активну участь у міжнародної гуманітарної місії.

Порошенко подякував США за двопартійну ініціативу в Палаті представників Конгресу США представити Акт про допомоги для України в питаннях безпеки, який, на думку президента України, свідчить про дієвої підтримки України з боку США.

Порошенко висловив надію, що цей Акт буде підтриманий конгресменами і сенаторами, а також підписаний президентом США найближчим часом.

Нагадаємо, очікується, що на вересневому саміті НАТО буде ухвалений план підвищення боєготовності, співзвучний свіжим рекомендацій оборонного комітету британської Палати громад. Переглядаються плани оборони, оцінки загроз, домовленості про обмін розвідданими і т.п., планується розширити географію навчань і відпрацьовувати на них більше видів оборони. !zn

Читайте також:

Порошенко готовий до багатосторонніх міжнародних переговорів по Донбасу

Путін заявив про відправлення "гуманітарного конвою" в України

Росія перекидає до українського кордону війська з Сибіру

На випадок вторгнення Росії сформовані резерви для прикриття держкордону