Порошенко доручив Турчинову підготувати пропозиції для реалізації закону про Донбас

20 лютого 18:26

Президент підкреслив, що пропозиції повинні внести до 1 квітня.

 

Президент Петро Порошенко доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександру Турчинову до 1 квітня внести пропозиції для забезпечення реалізації низки норм закону про реінтеграцію Донбасу.

Відповідне доручення він озвучив на засіданні Військового кабінету в Києві.

"Я попросив, щоб ми підготували відповідні нормативні акти... на виконання закону, який набирає чинності, для того, щоб забезпечити необхідне пряме підпорядкування командуючому визначених сил і засобів, покращення механізму прийняття рішення. Просив би, щоб всі учасники сьогоднішнього зібрання внесли відповідні пропозиції", - сказав президент.

Він також додав: "Олександр Валентинович (Турчинов – ред.), я прошу, щоб апарат Ради національної безпеки і оборони, виконуючи свої конституційні та координуючі функції, підготував мені відповідні пропозиції, які будуть підкріплені указом президента".

За його словами, ці пропозиції повинні внести до 1 квітня.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 лютого, президент Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". Підписання відбулося під час засідання Військового кабінету.

Верховна Рада ухвалила закон 18 січня. У другому читанні та в цілому президентський законопроект №7163 підтримали 280 депутатів.

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте у матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".