Попов через суд заборонив мітингувати в центрі Києва

01 грудня 08:12

Заборона на мітинги на Майдані Незалежності київська адміністрація обґрунтувала необхідністю продовжити встановлення новорічної ялинки.

 

Окружний адміністративний суд Києва заборонив мітинги на Майдані Незалежності, Європейській площі, вулицях Банкова, Грушевського, Богомольця з 1 грудня 2013 року до 7 січня 2014 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "5 канал".

Суд задовольнив позов Київської міської державної адміністрації (КМДА), яку очолює член Партії регіонів Олександр Попов, призначений на цю посаду президентом Віктором Януковичем.

Раніше прес-служба КМДА повідомила про позов в суд з проханням заборонити проведення масових акцій на Майдані Незалежності, Європейській площі, а також у центральних органів державної влади.

У КМДА зазначили, що не зверталися до суду з проханням обмежити проведення мирних масових акцій на інших вулицях і площах столиці, в тому числі на території парку ім. Тараса Шевченка, Михайлівській та Софійській площах.

"Звернення до суду з проханням заборонити акції на Майдані Незалежності та Європейській площі пов'язано з необхідністю продовжити роботи по встановленню новорічної ялинки та підготовці до встановлення новорічно-різдвяного містечка", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, у Києві 30 листопада близько 4 години ранку співробітники спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали Євромайдан на Майдані Незалежності. Були затримані і доставлені в Шевченківське районне відділення міліції 35 учасників акції, за медичною допомогою звернулися 35 осіб, сім з них були госпіталізовані.

Опозиційні партії - "Батьківщина", "УДАР", "Свобода" - закликали українців прийти 1 грудня в парк ім.т.шевченка на мітинг протесту. "О 12:00 ми збираємося біля пам'ятника великому українському Кобзареві Тарасу Шевченку. Потім ми мирною ходою підемо до серця української столиці - на Майдан. Там, на Майлдане ми проводимо мирну акцію - народне віче" - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на мітингу на Михайлівській площі в Києві суботу ввечері. !zn

Читайте також:

Опозиція збирає людей 1 грудня на 12 годин в парку Шевченка

Майдан буде стояти, поки Азаров і Захарченко не підуть у відставку, - Яценюк

Янукович висловив "глибоке обурення" розгоном Евромайдана

Луценко закликав змести владу загальним страйком