Помпео звинуватив Росію в бажанні втрутитися у вибори в Україні

27 березня 19:07

У США не вперше попереджають про можливе втручання Росії в українські вибори.

 

Державний секретар США Майк Помпео завив про те, що Росія спробує вплинути на вибори президента України, які мають відбутися в найближчу неділю. В кінці січня директор Національної розвідки Сполучених Штатів Ден Коутс вже заявляв, що РФ за допомогою кібератак спробує вплинути на результат волевиявлення українців.

"Росія втручалася у вибори тут, в США, вона спробує втрутитися в них і в Україні", - заявив Помпео під час виступу в підкомітеті в Палаті представників США.

Нагадаємо, президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори голови держави призначено на 31 березня. ЦВК зареєструвала 44 кандидати в президенти. Шестеро з них заявили, що знімають свої кандидатури на користь інших кандидатів.

Редакція DT.UA склала повний список кандидатів і зібрала коротку інформацію про них. Слідкуйте за перебігом подій у спецпроекті DT.UA Вибори-2019.

Докладніше про маніпуляції на виборах 31 березня та протидію їм читайте в матеріалі Ярини Бусол "Виборчі маніпуляції і як з ними боротися" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".