Полторак обговорив із сенаторкою США спільну протидію гібридній агресії РФ

19 лютого 10:31

Напередодні мінстр оборони України зустрівся у Києві із делегацією США.

 

Міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі в Києві обговорив із сенаторкою США Джоні Ернст спільну протидію гібридній агресії Російської Федерації, передає Урядовий портал. Зустріч Полторака із делегацією Сполучених Штатів Америки відбулася у понеділок, 18 лютого.

"18 лютого у Києві відбулася зустріч міністра оборони України Степана Полторака з американською делегацією на чолі із сенатором США пані Джоні Ернст. Сторони обговорили питання двосторонньої взаємодії з метою зміцнення обороноздатності України", - повідомили в Урядовому порталі.

Зазначено, що Полторак проінформував делегацію США про результати та подальші перспективи оборонної реформи в Україні, яка триває в Міноборони та Збройних силах.

"Принциповою залишається позиція щодо здійснення глибинних реформ української армії для розвитку сучасних оперативних спроможностей в інтересах захисту держави та набуття військових критеріїв членства в НАТО", – зазначив Полторак під час зустрічі, додавши, що незворотність євроатлантичного курсу розвитку України закріплено в Конституції.

У свою чергу Джоні Ернст запевнила у підтримці Української держави з боку обох палат парламенту США, а також у готовності до впровадження нових законодавчих актів, які зміцнюватимуть здатність України протистояти російській агресії.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання, що пов'язані із ситуацією в анексованому Криму та в окупованому Донбасі. Полторак та Ернст обговорили й спільну протидію гібридній російській агресії.

"Окрему увагу сторони приділили питанням реформування системи оборонних закупівель для потреб Збройних Сил України та активізації військово-технічного співробітництва зі Сполученими Штатами Америки", - підсумували на Урядовому порталі.

Як повідомлялося, Сполучені Штати високо оцінюють досягнення України у проведенні реформування оборонної сфери та заохочують подальше прагнення до реформ, при цьому Пентагон пообіцяв і далі підтримувати посилення обороноздатності України для протидії російської агресії.

Нагадаємо, президент Трамп підписав оборонний бюджет країни, в якому передбачається військова допомога Україні на 250 млн доларів.

Раніше видання The Economist склало прогноз розвитку подій в Донбасі. Як пише видання, кінець війни в Україні як ніколи виглядає недосяжним.