Полтавський суд закрив справу проти Кернеса і його охоронців

10 серпня 12:17

Прокурори відмовилися від підтримки обвинувачення у справі та участі у судових дебатах.

 

Київський райсуд Полтави закрив кримінальну справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса, а також його охоронців Віталія Блінника і Євгена Смицького. За словами судді, причиною є відмова прокурорів від підтримки обвинувачення у справі та участі у судових дебатах, що розцінюється як відмова від обвинувачення.

Рішення Київського суду може бути оскаржене в апеляційному суді у семиденний строк. Кернес заявив, що інкримінованих злочинів не скоював, а дане рішення пояснив систематичною неявкою прокурорів на засідання, передає "112 Україна".

"Ясна річ, що буде апеляція, я думаю, що ми теж будемо дивитися з точки зору всього тексту. Коли ми вивчимо весь текст, ми будемо говорити, задоволені ми чи ні. Я очікував виправдувального вироку", - сказав харківський міський голова.

Геннадія Кернеса і його двох охоронців Віталія Блінника і Євгена Смицького підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. За версією слідства, 25 січня 2014 року харків'яни Олександр Кутянін і Сергій Ряполов знімали на відео скупчення автотранспортних засобів з російськими номерами біля готелю "Національ", були незаконно затримані і доставлені в готель. Там вони зазнали допиту і побиття, в якому нібито брали участь особисто Кернес і його охоронці.

2 березня 2015 року харківському міському голові було вручено підозру у скоєнні злочину. 2 квітня Вищий спеціалізований суд постановив перенести розгляд кримінальної справи з Дзержинського райсуду Харкова у Київський райсуд Полтави.