Полковник Кривонос замінив Гладковського у комісії з військово-технічного співробітництва

09 квiтня 20:21

На початку березня він також обійняв посаду заступника секретаря РНБО.

 

Президент Петро Порошенко призначив полковника Сергія Кривоноса, який до цього обіймав посаду заступника командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ, головою міжвідомчої комісії з військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

"Увести до персонального складу міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Кривоноса Сергія Григоровича - заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України, визначивши його головою комісії", - йдеться в указі №114/2019. Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Сергій Кривонос народився 26 липня 1970 року в Кременчуці Полтавської області. Він очолював групу спецпризначення, був командиром 8-го Хмельницького полку спецпризначення. Брав участь у багатьох міжнародних навчаннях. Командував обороною Краматорського аеродрому в 2014 році.

З листопада 2014 року Сергій Кривонос – начальник Управління спеціальних операцій Генерального штабу Збройних сил України, з 5 січня 2016 – перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Кривонос висувався кандидатом в президенти України в 2019 році, але 6 березня зняв свою кандидатуру на користь Петра Порошенка.

Нагадаємо, 4 березня президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. 12 березня на посаду заступника секретаря РНБО було призначено полковника Кривоноса.

Раніше команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал Лесі Іванової про масштабні розкрадання в "Укроборонпромі", до яких причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема, екс-перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор із бізнес-партнерами Віталієм Жуковим й Андрієм Рогозою, а також нинішній голова "Укроборонопрому" Павло Букін.

У заключній частині розслідування повідомляється, що правоохоронним органам було відомо про махінації із закупівлями підприємств "Укроборонпрому". Протягом декількох років підприємці Жуков і Рогоза платили правоохоронцям хабарі за те, щоб розслідування "спускали на гальмах".

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статтях Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук", "Оборонка: хто першим дістанеться "фінішу"?".