Політичні партії отримали з бюджету 141 млн грн фінансування

25 жовтня 12:13

Гроші отримали "Народний фронт", БПП, "Самопоміч" і Радикальна партія. Колишні регіонали відмовились, партія Тимошенко тягне з документами.

 

Чотири з шести політичних партій, представлених у Верховній Раді, отримали державне фінансування статутної діяльності в сумі 141 млн 647 тис. грн за III і IV квартал 2016 року.

Як повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), державне фінансування отримали "Народний фронт" - 50 млн 272 тис. грн, партія "Блок Петра Порошенка" - 49 млн 543 тис. грн, "Самопоміч" - 24 млн 923 тис. грн, Радикальна партія Олега Ляшка - 16 млн 907 тис. грн.

Політична партія "ВО "Батьківщина" не отримала коштів через те, що не подала вчасно пакет документів. Після отримання повного пакету документів рішення про надання фінансування буде розглянуто на засіданні НАЗК. Ще одна парламентська партія "Опозиційний блок" відмовилась від державного фінансування.

Нагадаємо, що починаючи з 2016 року політичні партії почали отримувати державне фінансування статутної діяльності відповідно до закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання політичній корупції".

Читайте також: Азаров запропонував всім партіям об'єднатися в одну велику коаліцію

У проекті держбюджету-2017 на фінансування партій передбачено 442 млн грн.

Детальніше про державне фінансування політичних партій читайте в матеріалі Андреаса Умланда і Міріама Космеля "Державне фінансування політичних партій: Доленосна реформа чи політична косметика?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".