Поліція відкрила справу проти керівництва СБУ через напад на Гриценка в Одесі

18 лютого 12:56

Справу відкрили за заявою постраждалого.

 

Головне слідче управління Національної поліції України відкрило провадження за заявою кандидата в президенти, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка щодо злочинного угруповання, яке за вказівкою президента Петра Порошенка організувало побиття тітушками членів його передвиборчої команди 28 листопада в Одесі.

Як повідомив Гриценко, у організації нападу на нього та його колег він підозрює керівника особистої охорони президента генерал-майора Юрія Федорова, заступника голови СБУ генерал-лейтенанта Віктора Кононенка, керівника СБУ в Одесі генерал-майора Олександра Довженка та особисто президента Петра Порошенка, який віддав наказ організувати такий напад. Відповідну заяву він подав до правоохоронних органів у січні, коли надавав свідчення у справі про напад у Міністерстві внутрішніх справ.

"Нацполіція щойно письмово повідомила: на підставі моїх показів - порушене кримінальне провадження. Чекатиму результатів. За злочинні дії та злочинну бездіяльність доведеться відповісти перед Законом. Не сьогодні, так завтра. Вони дограються", - зазначив Гриценко у Facebook.

Нагадаємо, що 28 листопада в Одесі напали на Анатолія Гриценка під час його візиту на радіо. Інцидент стався перед входом в офісний центр, де знаходиться SHARK Radio. Невідомі в масках спочатку перегородили Гриценку вхід, а потім напали на членів команди політика, які його супроводжували.

Лідер "Громадянської позиції" вважає, що за цим нападом стоїть влада та Служба безпеки України. Схожі випадки, але не такі брутальні, вже траплялися у Харкові, Дніпрі, Вінниці, Чернівцях, Хмельницькому та в інших містах. В Одесі під час цього інциденту поліція була абсолютно безпорадна, зазначив Гриценко.

Згодом на засіданні Верховної Ради 6 лютого голова виборчого штабу кандидата у президенти Анатолія Гриценка Віктор Чумак заявив, що у штабі політика знайшли пристрої для прослуховування. У відповідь в СБУ заявили, що відомство не причетне до здійснення стеження та прослуховування кандидатів у президенти, у тому числі і екс-міністра оборони, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.