Поліція Британії прибере український Тризуб із антитерористичного посібника

23 сiчня 14:53

Британці вирішили прислухатися до української сторони.

 

Поліція Великої Британії ухвалила рішення прибрати український Тризуб зі свого антитерористичного посібника. Про це інформує посольство України у Сполученому Королівстві на своїй сторінці у Twitter.

"У відповідь на численні звернення українців і за результатами роботи українських дипломатів, британська поліція ухвалила рішення видалити Державний герб України з антитерористичного посібника", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється на сайті відділу по боротьбі із тероризмом, у правоохоронців Британії тісні робочі стосунки з українськими партнерами, і вони не хотіли нікого образити. Відбулася зустріч із представниками МЗС Британії та українського посольства, унаслідок чого вирішено видалити тризуб з довідника знаків і символів.

17 січня британське видання The Guardian опублікувало перелік екстремістської символіки, складений контртерористичною поліцією Великої Британії. До списку потрапило зображення українського Тризуба і символіка полку "Азов" Національної гвардії Украини. У МЗС України почали вимагати пояснень від Лондона.

В уряді Сполученого Королівства визнали, що ситуація ображає Україну. А у британській поліції пояснили, що не всі символи у посібнику представляють інтерес у боротьбі з тероризмом.