Поліцейським розіслали фейкові "інструкції від Авакова" щодо сприяння одному з кандидатів

23 березня 00:18

Кіберполіція встановила, що листи розсилалися з території РФ.

 

Хакери розсилали співробітникам поліції від імені голови МВС Арсена Авакова листи із закликами в день голосування діяти на виборчих дільницях на користь одного з кандидатів у президенти, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зокрема, в листах містилися інструкції, як поліцейським поводитися під час охорони ділянок: вчиняти дії на користь одного з кандидатів в президенти і приділити "особливу увагу" порушенням законодавства з боку членів виборчих комісій і спостерігачів від його конкурента.

Кіберполіція встановила, що розсилка була створена 21 березня на території Російської Федерації. При цьому зловмисники скористалися анонімайзером, щоб ускладнити їх ідентифікацію.

Опубліковане напередодні журналістське розслідування проекту "Схеми" присвячено непублічним зустрічам лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, що почастішали в предвверіі виборів президента України.

Президентська кампанія в Україні <офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори глави держави призначено на 31 березня.

ЦВК зареєструвала 44 кандидатів у президенти. П'ятеро з них заявили, що знімають свої кандидатури на користь інших кандидатів. Редакція DT.UA уклала повний список кандидатів і зібрала коротку інформацію про них.

Детальніше про майбутні вибори та електоральну поведінку українців читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Отрута від усього" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Слідкуйте за актуальними новинами виборчої кампанії в спецпроекті DT.UA Вибори-2019.