Після початку війни в Донбасі Зеленський чотири рази літав до Росії – "Схеми"

19 квiтня 23:39

На дебатах на стадіоні кандидат у президенти заявив, що жодного разу з початку війни не був в РФ.

 

Кандидат у президенти Володимир Зеленський під час дебатів із президентом Петром Порошенком на НСК "Олімпійський" заявив, що з початку російської агресії та війни у Донбасі жодного разу не відвідував РФ. Проте журналісти проекту "Схеми" встановили, що протягом весни-літа 2014 шоумен чотири рази літав до Москви – столиці держави агресора.

Зокрема, Зеленський вилітав з Києва до Москви 7 травня 2014 і повернувся 19 травня. Наступного дня він знову вилетів до московського аеропорту "Шереметьєво", звідки повернувся 25 травня. Через шість днів знову вилетів до Москви і повернувся 2 червня. Ще раз Володимир Зеленський літав до Росії 4 червня і пробув там більше тижня, повернувшись з аеропорту "Домодєдово" 12 червня.

Військова агресія РФ проти України почалася на початку 2014 року. Верховна Рада оголосила початком окупації Криму 20 лютого 2014 року. Протягом квітня-серпня 2014 року проросійські бойовики, а згодом російські регулярні війська захопили ряд населених пунктів у Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: За два роки Зеленський 13 разів літав до міст, де мешкає Коломойський - Схеми

Петро Порошенко та Володимир Зеленський дискутували з 19:00 до 20:00 в п'ятницю, 19 квітня, на НСК "Олімпійський". Їх дискусія структурно була організована як дебати, однак з точки зору законодавства ними не є.

Дискусія кандидатів звелося переважно до взаємного обміну звинуваченнями. Планам дій на посту президента кандидати приділили мінімум часу. Про те, як проходили дебати на стадіоні, і про що говорили кандидати читайте в матеріалі "Дебати Порошенка і Зеленського на НСК" Олімпійський ": про що говорили кандидати у президенти".

Передбачені законом про вибори президента дебати відбулися в студії "Суспільного". Зеленський на них не з'явився, і годину ефірного часу було надано Петру Порошенко для агітації.

DT.UA вело текстову трансляцію дебатів. З текстовою і фототрансляцією також можна ознайомитися в нашому Telegram-каналі.