Піскун: Справу Тимошенко поновили, бо є вирок для Лазаренка

25 жовтня 05:09

Підставою для поновлення кримінальної справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко про діяльність "ЄЕСУ" може бути справа Павла Лазаренка в Америці.

 

Про це заявив екс-генпрокурор Святослав Піскун в ефірі 5 каналу, коментуючи рішення генпрокурора щодо скасування постанови про закриття кримінальної справи проти Ю.Тимошенко відносно діяльності очолюваних нею свого часу "ЄЕСУ".

"Генеральний прокурор України хоче перевірити, що було недорозслідуване в цій справі", - зазначив С.Піскун.

За його словами, підставою для відновлення справи "є те, що тоді не було рішення по П.Лазаренку в Америці і було невідомо, в якій іпостасі там буде виступати Ю.Тимошенко".

"Сьогодні ми знаємо, що є вже вирок, і я думаю, що за цими обставинами генпрокурор хоче перевірити ту закриту кримінальну справу, і має на це абсолютне право", - зазначив екс-генпрокурор.

Раніше С.Піскун заявив, що сам порадив чинному генпрокурору Віктору Пшонці відновити закриту ним кримінальну справу проти екс-прем'єра Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України вчора скасувала постанову про закриття кримінальної справи стосовно екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за фактами розкрадання понад 25 млн грн бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 млн грн податків.