Підприємці у Львові протестували проти репресій

01 лютого 16:43

У вівторок, 1 лютого, у Львові пройшов мітинг з вимогою рипинити репресії проти громадсько активних підприємців та вжити каральних заходів щодо чиновників, які беруть участь у таких утисках, повідомляє Громадянський рух «Відсіч».

 

Біля пам’ятника Шевченкові зібралось біля півтори тисячі людей: на протест вийшли не лише підприємці, але й студенти. Останні вирішили підтримати підприємницькі вимоги, а також виступили проти впровадження законопроекту «Про вищу освіту», який загрожує ліквідації ряду провідних закладів України, а інших позбавляє студентського самоврядування.

«Разом – переможемо!», – скандували учасники мітингу. Лунали й такі гасла: «Чесні податки, чесна освіта!», «Ви нам корупцію, ми вам – революцію!», «Азарова, Табачника – геть!».

«Коли влада починає свідомо впроваджувати законопроекти, які мають негативний вплив на такі важливі сфери суспільного життя, то це є ніщо інше, як свідомий крок, що спрямований на знищення вільного студентства і чесного бізнесу. Тільки об’єднуючись – підприємці і студенти зможуть відстояти свої права. Сьогодні об’єдналися ми, а завтра до нас приєднаються інші», – зазначив один з виступаючих, аспірант львівського вишу та активіст Громадянського руху «Відсіч» Юрій Шивала.

Акція завершилась оголошенням про початок творення загонів швидкого реагування, метою яких є самозахист підприємців у разі несанкціонованих перевірок та протиправних дій контролюючих органів. З-поміж присутніх на мітингу з’явились перші добровольці, готові до участі в таких загонах.