Підозрюваний у корупції суддя Ємельянов подав документи на конкурс до Верховного Суду

16 грудня 14:33

Скандально відомий суддя має намір отримати посаду в новому вищому судовому органі України.

 

Суддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов якому ГПУ повідомила про підозру у підпорядкуванні системи прийняття судових рішень у 2011-2014 роках, подав документи для участі у конкурсному відборі суддів нового Верховного Суду.

"Я, як особа, що може претендувати на зайняття цієї посади, здав документи для того, щоб приймати участь у цьому конкурсі", – зазначив Ємельянов у коментарі для журналістів проекту"Наші гроші".

Суддя вважає, що його шанси отримати посаду у Верховному Суді цілком реальні.

"Якщо я зможу пройти тестування і відповідні етапи цього конкурсу, я буду суддею Верховного Суду України... Верховного Суду, без "України", – уклав він.

Раніше повідомлялось, що співробітники Генпрокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочинів суддям Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову і Віктору Татькову, які в 2011-2014 році займали посади голови суду та заступника голови.

За даними ГПУ, судді підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) КК України.

Нагадаємо, у своїй електронній декларації Ємельянов зазначив відомості про оренду житлового будинку, квартиру колишньої дружини, зарплату в 226 тисяч грн, готівкові кошти в розмірі 2 мільйони 740 тисяч гривень, $ 180 тисяч і 70 тисяч євро.

7 листопада Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на 120 посад суддів у новому Верховному Суді. З них 30 посад - у Касаційному адміністративному суді, 30 – в Касаційному суді, 30 – в кримінальному Касаційному суді і ще 30 – в Касаційному цивільному суді.

Заявки для участі в конкурсі на посади суддів Верховного Суду подали понад 1,4 тис. осіб, в тому числі 17 з 21 діючих суддів даного суду.