Петиція в підтримку Сенцова зібрала понад 80 тисяч голосів на сайті Білого дому

05 вересня 22:55

Залишилося три дні і 15 тисяч підписів, щоб петицію розглянула федеральна влада США.

 

Петицію на сайті Білого дому із закликом звільнити українського режисера, політв'язня Олега Сенцова вже підписали 78 879 осіб. Про це повідомляє посольство України в США.

Повідомляється, що за три дні залишилося зібрати близько 15 тисяч підписів, щоб петицію розглянули в Білому домі.

"Залишилося 3 дні, щоб зібрати 100 000 підписів, необхідних для розгляду петиції у справі Олега на сайті Білого Дому. Станом на сьогодні вже зібрано 78 879 підписів. Ми майже у мети. Абсолютно кожен може внести свій внесок у допомогу українським полоненим, які перебувають за ґратами в Росії", - йдеться в повідомленні.

Українські дипломати нагадали, що Сенцов голодує сто п'ятнадцятий день задля звільнення всіх українських політичних в'язнів Кремля.

Також у Facebook із закликом підписати петицію звернулися українська телеведуча Маша Єфросиніна та співачка Марія Бурмака. Зазначимо, тільки за сьогодні петицію підписали 30 тисяч осіб, через великий наплив охочих, сервер на деякий час виявився недоступним.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про висунення кандидатури українського режисера Олега Сенцова на отримання Нобелівської премії світу.