Перевірку Арахамії на поліграфі перенесли

24 жовтня 00:05

Голова фракції "Слуга народу" пройде перевірку на поліграфі 24 жовтня.

 

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пройде тестування на поліграфі завтра, 24 жовтня, із 16:00. Про це він повідомив журналістам.

Перевірку Арахамії планували провести сьогодні, 23 жовтня, але поліграфолог запропонував її перенести. За словами фахівця, конкретно для глави фракції немає питань, так як його не стосується можливе одержання хабара при голосуванні за антикорупційний закон №2047. Також Арахамія не є членом парламентського фінкомітету.

Так як для нього потрібна окрема сітка питань, провести тест не були готові, зазначив поліграфолог.

"Завтра о 16:00 готовий проходити заново. Буде готовий поліграфолог. Ми будемо дотримуватися одного поліграфолога, щоб наші тести були за однією методологією", – сказав Арахамія.

Голова фракції пропонував провести експрес-допит з питаннями про отримання хабара за голосування у Верховній Раді, але йому відмовили.

Читайте також: Скандал щодо хабарництва в "Слузі народу": двоє членів фракції пройдуть поліграф сьогодні

Як раніше повідомлялося, увечері 23 жовтня детектор брехні пройшли депутати Олександр Дубинський і Олександр Качура.

18 жовтня більшість членів податкового комітету проголосували проти винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про ліквідацію корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості, яка, за даними ЗМІ, пов'язана з близьким до олігарха Ігоря Коломойського депутатом Антоном Яценком.

За словами екс-депутата Сергія Лещенка, деяких депутатів від "Слуги народу" простимулювали хабарем у 30 тисяч доларів.

23 жовтня, САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара 11 депутатами. Розслідувати справу доручили НАБУ.

За даними "Української правди", два депутати звернулися в правоохоронні органи, висловивши готовність дати свідчення про хабарі в парламенті.

Тим часом у фракції "Слуга народу" ініціювали проходження членами комітету перевірки на поліграфі. Першим озвучив цю вимогу президент Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом в Японії. Зазначимо, що ніяких правових наслідків проходження поліграфа депутатами не буде.